Ahogyan az egy rendes szövegíróhoz illik, írok kicsit magamról is, hogy valamennyire megismerj.

Debrecenben élek, és a teraszajtónk előtti nagy ablaknál alkotok jelenleg. Itt épp rálátok a kertben lévő hintára és homokozóra, amit jó időben a lányom és a fiam használnak. Ők most 5 és másfél évesek. Az íráshoz leginkább a hajnalokat és a déli időszakot használom ki. Szeretem, hogy hajnalban még minden csendes, a kertet belengi a pára. Délben vidáman besüt a nap, amikor a szövegeket alkotom.

Sok kacskaringó vezetett ide, ehhez az íróasztalhoz a teraszajtó elé. Végzettségem szerint egyszerre vagyok okleveles közgazdász, mérlegképes könyvelő és magyar szakos bölcsész. Évek óta foglalkozom a gyakorlatban könyvvizsgálattal. Vezettem esküvői webáruházat, voltam kézműves alkotó és korrektor is.

A napom egy részében pedig ezek egyáltalán nem számítanak, mert egyszerűen csak anya és feleség vagyok. Az otthonunkban van sok tér, vicc, többnyire rend, fények, friss ételek illata. A konyhában mindig van egy tál gyümölcs, ami nem dekoráció. A napjainkba sokszor belefér egy-egy kézműves alkotás vagy egy séta. Igyekszünk környezettudatosan élni, és az éveket élményekkel megtölteni. Szeretek korcsolyázni és a lányommal színezni. Szeretem a rendet és a kaktuszokat. És szeretek írni.

Milyen író vagyok?

Nagyon női. És nem(csak) azért, mert nő vagyok. Olyan látásmóddal, ötletekkel, megfogalmazással dolgozom, amely elsősorban női olvasókat fog meg. Könnyen megtalálom a közös hangot a női vezetőkkel, és igyekszem bátorítani, inspirálni őket a szövegeik kapcsán és a munkájukban is. Ennek ellenére nem szeretem a tipikus női megközelítéseket és sztereotípiákat.

Igyekszem elfogulatlan lenni, ezért ha olyan témával találkozom, amit elsőre nem értek vagy nehezen érzek át, akkor szeretem megismerni a hátterét. Sokszor épp ezekből a kételyekből, kérdésekből lesznek a legjobb írások és áll össze a teljes kép.

És szeretek csicsamentes írásokat átadni. Könnyen emészthető, olvasmányos, kerek egész szövegeket, amelyekben van egy kis egyéni megfogalmazás, de nincs túlcifrázva.